2016. augusztus 23., kedd

A halászkirály

Az augusztus eleji tutajos sikertelenség arra ösztönzött, hogy gondoljam át a stratégiát. A tavon mutatkozó kanalasgémek után hiába futottam, ezért úgy döntöttem, hogy nem hajszolom az elérhetetlent, inkább azzal foglalkozom, ami elérhető közelségben van. Egyszóval nekiálltam jégmadarazni. Ez párszor már előfordult, és nem is állok szűkén a jégmadárfotóknak, de egy fontos momentum hiányzik a kollekcióból. Valahogy a halas pillanatokat még nem sikerült látnom, fotóznom. Éppen ezért a szükséges előkészületeket meg is tettem, és a tutajt a jégmadárfényképezés szolgálatába állítottam. Az első adandó hajnalt ki is használtam, és ahogy kell, napkelte előtt, időben a lesben feküdtem. Ígéretes volt az idő, tiszta égbolt, és terjengő köd. Egy hangulatos napkelte kellékei. 
http://volgyisandor.extra.hu/node/3359
Abban nem kételkedtem, hogy lesz-e jégmadár, ez ügyben szinte biztos voltam. Így is lett. Ahogy kell, hangos "ti-ti-ti" kiáltás után meg is jelent a kijelölt helyen. És lám, egy méretes hal is volt a csőrében. A napkelte körüli időpont és a köd fényszórása szép rózsaszín árnyalatokat kölcsönzött az égboltnak, méltó körítést adva a halászkirály érkezésének.
http://volgyisandor.extra.hu/node/3361
Örültem, hogy ilyen gördülékenyen indul a projekt, de azért bosszankodtam is. A tutajt és a beülőt is teljesen rosszul pozicionáltam. Nem találtam el sem a napkelte irányát, sem a jó hátteret. Ilyen amatőr hibát már régen követtem el. De akkor már nem akartam előmászni, és belerondítani a reggeli forgalomba, ugyanis két jeges is használta a beülőt. Szinte egymást váltották a sorban kifogott halakkal.
http://volgyisandor.extra.hu/node/3360
Öröm az ürömben, hogy halas terveim megvalósulni látszanak, kisebb és nagyobb zsákmány is az étlapra került.
http://volgyisandor.extra.hu/node/3362
Az elrontott helyzetet pedig megpróbáltam megfordítani, és a hátrányból előnyt kovácsolni. A hajnali sziluett nagyszerűen visszaadja a korai lesezések hangulatát. A fehér háttér pedig csak a lényegre enged koncentrálni. 
http://volgyisandor.extra.hu/node/3363
Természetesen a hibákból tanul az ember, én is levontam a konzekvenciát. :) Már csak a következő szabad hajnalt kell megvárni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése