2014. március 24., hétfő

A kerítés

Még a télen, a Tolnanémedin töltött év végi pihenés alatt sort kerítettem egy kis madáretetős fotózásra. De mivel akkor jóformán csak mezei verebek jártak az etetőre, őket vettem célba. És hogy ismét valami helyi hangulatot is belevigyek a dologba, egy öreg léckerítést hívtam segítségül. Az elkészült képek láttán már akkor tudtam, hogy tavasszal ismét szerephez jut majd az öreg kerítés. Ez az idő is eljött. A március végi hétvége jó időt hozott. A seregélyek már énekeltek az almafa tetején, foglalták már az odút. A ház gerincén barázdabillegetők futkároztak, és a kéményen ott énekelt a házi rozsdafarkú is. Ezen a hétvégén neki jutott a főszerep. Elő is készültem a fotózásra, lássuk mennyire közreműködő a rozsdafarkú. Nem kellett csalódnom, egyből elfoglalta a helyét az öreg kerítésen.
http://volgyisandor.extra.hu/node/1428
Érdeklődve figyelte az objektív végét, ami kilógott hevenyészett leshelyemből, miközben föl-fölugrott a kerítés tetejére.
http://volgyisandor.extra.hu/node/1429
Örülök, hogy ebben az évben is visszatértek. Hozzátartozik már az udvar hangulatához, ahogy a kerteben vadászgatnak, vagy a kerítésen ülve rezegtetik rozsdás farkukat.
http://volgyisandor.extra.hu/node/1430

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése